måndag 23 februari 2009

Nyaste favorit maträtten ; Mon Dieu


I helgen fick vi "främmande" från Umeå. Jag testade då en starkt kryddad kycklingrätt som är enkel att göra. Den förbereds dagen innan. Behändigt.

Så här gjorde jag;

Kycklingfile`- Mon Dieu
För 4 personer
1 kg kycklingfile´(stora file`er delas i 2 eller 3 bitar)
stek dom så dom får en ordentlig yta, salta och peppra
svalna

Blanda ihop;
2 msk fransk senap
4 msk soja
3 msk grovmalen grönpeppar
5 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde

Blanda smeten väl, och häll den över kycklingbitarna och rör om.
Såsen ska vara runt om alla bitar. Häll allt en skål med lock.
Ställ i kylen till nästa dag.
Häll allt i en ungsform och in i ugnen i 50 min i 200 grader.
Servera pressad potatis eller ris, wookade grönsaker och sallad med stora vita bönor till.
Mon dieu så gott! Lycka till!

2 kommentarer:

n o r d i n g å r d e n sa...

Det lät gott, ett recept att spara! Jag äter mycvket kyckling och är ständigt på kycklingreceptjakt! Umébesök, så trevligt, jag är född och uppvuxen där! Mari.

Annika sa...

Vilka fina växthusbilder du visar i förra inlägget. Vilken dröm! Maten ser också smaskig ut. Får nog ta och testa din kycklingrätt. Kramar Annika.