måndag 23 februari 2009

Nyaste favorit maträtten ; Mon Dieu


I helgen fick vi "främmande" från Umeå. Jag testade då en starkt kryddad kycklingrätt som är enkel att göra. Den förbereds dagen innan. Behändigt.

Så här gjorde jag;

Kycklingfile`- Mon Dieu
För 4 personer
1 kg kycklingfile´(stora file`er delas i 2 eller 3 bitar)
stek dom så dom får en ordentlig yta, salta och peppra
svalna

Blanda ihop;
2 msk fransk senap
4 msk soja
3 msk grovmalen grönpeppar
5 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde

Blanda smeten väl, och häll den över kycklingbitarna och rör om.
Såsen ska vara runt om alla bitar. Häll allt en skål med lock.
Ställ i kylen till nästa dag.
Häll allt i en ungsform och in i ugnen i 50 min i 200 grader.
Servera pressad potatis eller ris, wookade grönsaker och sallad med stora vita bönor till.
Mon dieu så gott! Lycka till!