tisdag 26 maj 2009
Vandrande matrecept nummer 2
Här är en suveränt enkelt och gott recept på kotletter, som blir så möra att dom nästan faller i bitar när man äter dom!
Brända kotletter kallas dom, och det syns varför.
Men dom är inte brända och dom smakar underbart!
Det är sojan som lägger sej överst så att det ser bränt ut.
Så här gör man:
Brända kotletter.
8-10 st rensade benfria kotletter
3 dl grädde
5 dl creme fraiche
1 dl kinesisk soja
3 tsk sambal oelek
Lägg de råa rensade kotletterna i en ungsform
Blanda de övriga ingredienserna och häll såsen över kotletterna.
Köttet ska vara täckt av sås.
In i ugnen i 175 g i 2 timmar.
Jag brukar lägga på folie den sista timmen, men det behövs inte.
Jag brukar servera en blomkålsmos till ( så vart jag bjuden första gången jag smakade på denna rätt) och göra en sallad med bl.a stora vita bönor och vinägrett till.
Lycka till!
Maten ligger upplagd i hushållsserien Fyris från Upsala-Ekeby såklart!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
6 kommentarer:
Jag har stulit receptet!
Ser ingenting från januari på din Blogg!?
Men oj va det såg gott ut,det ska jag prova.
kram o ha en trevlig kväll.
kram
ninni
Himmel va gott detta lät!!! Ett recept att spara, kanske mankan göra det på annat kött med, har blivit lite skeptiskt mot fläsk sista åren, men det är ju inte bar grisar som far illa, ska hålla koll på mindre gårdar framöver men maten, mums va gottd et lät!!
Vilka vackra gröna glas du hade i inlägget nedan, allihopa, de där vinglasen har jag sneglat länge på!
Och Tage Anderssen har du besökt med, jag har han på min göra lista näsdta gång jag besöker stan: )
Ha en bra Pingst en god Pinse som våra Norska bloggvänner säger... Mari.
Mums. Det låter alldeles jättegott! Servisen är underbar! Kram Annika.
Hej!
Tack för din hälsning hos mig! Vilken trevlig blogg du har, fylld med sånt som gör livet härligt :)
Tack för receptet, det verkade ju väldigt spännande. Det kan ju bli väldigt spännande att se vad folk säger om man bjuder över dem på brända kottletter *skrattar*. Vi kan byta recept du och jag idag fast mitt har en sötare karaktär!
Ha det så bra!
Hälsningar
Karin
Åh, ytterligare en blogg som man bara måste kika in på med jämna mellanrum!! Ska absolut prova Brända kotletterna. Vad trevligt med en riktig samlare. Jag gillar verkligen Upsala-Ekeby porslin ska du veta.
Nu ska jag fortsätta läsa på din blogg, måste bara göra detta inlägg först.
Måndagshälsning från Eva-Mari
Skicka en kommentar