Jens Busenkla Lingon file´
1 fläskfile´
3 dl grädde
0.5 soja
2 dl lingonsylt
1 kapsel fond "du chef"
peppar
Rensa och skiva file´n i 1 cm tjocka skivor
Lägg dom i en form
Blanda resten av ingredienserna och häll över köttet
In i ugnen 200 grader i 1 timme
Bus enkelt och GOTT!
Det här räcker till ca 3 personer
Öka mängden efter behov
Saftigt Lingon bröd
Smeten rör du ihop på fem röda minuter.
Ingen jäsning, ingen knådning.
Direkt in i ugnen. Men för att bli genomgräddad behöver den 1 timme i ugnen.
Bröd bakat med bakpulver och bikarbonat får en annan konsistens än bröd bakat med jäst. Detta blir ett saftigt bröd.
1 stort bröd.
3,5 dl grovt rågmjöl
3,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl linfrö
1 dl russin
1 dl solrosfrön
2 dl rågflingor
Detta blandas i bunke nr 1
1 dl lingonsylt
1,5 dl sirap
3,5 dl filmjölk
2 ägg
Detta blandas i bunke nr 2
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke.
Rör ihop de våta i en mindre bunke.
Blanda sen ihop allt och maka över allt i en smord form som rymmer ca 2 liter.
Grädda brödet på andra falsen i drygt en timme.
Låt brödet kallna invirad i en handduk.
Smeten rör du ihop på fem röda minuter.
Ingen jäsning, ingen knådning.
Direkt in i ugnen. Men för att bli genomgräddad behöver den 1 timme i ugnen.
Bröd bakat med bakpulver och bikarbonat får en annan konsistens än bröd bakat med jäst. Detta blir ett saftigt bröd.
1 stort bröd.
3,5 dl grovt rågmjöl
3,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl linfrö
1 dl russin
1 dl solrosfrön
2 dl rågflingor
Detta blandas i bunke nr 1
1 dl lingonsylt
1,5 dl sirap
3,5 dl filmjölk
2 ägg
Detta blandas i bunke nr 2
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke.
Rör ihop de våta i en mindre bunke.
Blanda sen ihop allt och maka över allt i en smord form som rymmer ca 2 liter.
Grädda brödet på andra falsen i drygt en timme.
Låt brödet kallna invirad i en handduk.
3 kommentarer:
Detta skall provas!
Mmmm:) Jag som just sa till min dotter att jag är hungrig...;) Inte blev det bättre nu;) Hihi
Såg gott ut det där! Fast jag provar det inte ikväll- trots hunger;)
Jag tycker absolut att du ska prova "plättar", dom är inte svåra, vill bara inte glömmas bort;)
Ha det gott!
Kram Cilla
Tack snälla för receptet, detta ska läggas på minnet.
Skicka en kommentar