måndag 4 maj 2009

Vårteckens utmaning nr 7


Ja då var det dax för vårtecken - det finns hur många som helst!
Men först ett strandfynd i badrummet - en blommig porslinsbit slipad av havsvågorna i Brasilien. Såna små minnen i vardagen är underbara.


Första steget i växthuset - pelargonerna, änglatrumpeterna och Afrikas blå lilja bor här nu.


I förgrunden syns "Honungsrosenträdet" av armeringsmatta som mannen fixade när det gamla döda äppelträdet rasade en höst. Rosen hade slingrat sej i trädet. Trädet fick sågas i bitar och lirkas ur rosorna - svårt och taggigt! Sen dök ide´n upp om ett nytt slags träd. Rosen blommar fantastiskt i sin nya bur. Hon slänger sej ut flera meter som ett paraply. Bilder kommer i sommar.


Provade ett nytt recept i helgen med kassler, päron, ädelost, vitt vin - trevlig brytning i smaken! De gröna glas skålarna är loppisfynd 5 kr styck används ofta till pannacotta. Olivskålen är inhandlad i Dublin.

4 kommentarer:

Vit som snö sa...

Vilken härlig trädgård du ser ut att ha! Och fin räddning av rosen, jag tycker också om armeringsjärn i trädgården. Rost mot det gröna är vackert!
Det receptet hade varit kul att få;-) Lät väldans gott!
Kram Cilla

Mejrams! sa...

Ja, du måste visa en bild på honungsrosen i sommar. Kan tänka mig att det är praktfullt i ditt nya ställ! Ha en skön dag!/Merja

Cattis sa...

Vilken fin blandning du bjuder på. Fint från trädgården och vackert och smakfullt loppisfynd :-)

n o r d i n g å r d e n sa...

Så vackert med bara en massa gröna glas! Jag är svag för gröna glas, de där vinglasen har jag tummat på många gånger!! Den maten lät verkligen god! Vilken lyckost du är med eget fint växthus!! Mari.