I helgen fick vi "främmande" från Umeå. Jag testade då en starkt kryddad kycklingrätt som är enkel att göra. Den förbereds dagen innan. Behändigt.
Så här gjorde jag;
Kycklingfile`- Mon Dieu
För 4 personer
1 kg kycklingfile´(stora file`er delas i 2 eller 3 bitar)
stek dom så dom får en ordentlig yta, salta och peppra
svalna
Blanda ihop;
2 msk fransk senap
4 msk soja
3 msk grovmalen grönpeppar
5 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde
Blanda smeten väl, och häll den över kycklingbitarna och rör om.
Såsen ska vara runt om alla bitar. Häll allt en skål med lock.
Ställ i kylen till nästa dag.
Häll allt i en ungsform och in i ugnen i 50 min i 200 grader.
Servera pressad potatis eller ris, wookade grönsaker och sallad med stora vita bönor till.
Mon dieu så gott! Lycka till!
3 kommentarer:
Det lät gott, ett recept att spara! Jag äter mycvket kyckling och är ständigt på kycklingreceptjakt! Umébesök, så trevligt, jag är född och uppvuxen där! Mari.
Vilka fina växthusbilder du visar i förra inlägget. Vilken dröm! Maten ser också smaskig ut. Får nog ta och testa din kycklingrätt. Kramar Annika.
咕蒂咕蒂,古德曼,咖啡,諾亞方舟,米世代,中法料理,葡萄酒,葡萄,高盧,紅眼樹蛙,亞瑪遜,音樂餐廳,幕府壽司,佐佐義,咖啡,異國麵坊,竹林亭,便宜,掌櫃,貝果,東西廚房,火鍋,江南,素食館,蒂皮屋,紐奧良,音樂餐廳,爵士,咖啡,蟳之屋,居酒屋,巴黎,溫馨小館,蓮西亞,明日,馬卡來,奧瑪,烘培餐聽,西班牙,黛麗莎,布花園,冒煙的橋,花草,園藝,沙發餐廳,餐廳,哈里歐,咖啡,愚人花園,串門子,古柏鎮,棒球,韓式烤肉,韓式烤肉,味蕾工坊,輕食餐廳,餐廳,咖啡館,咖啡,主題餐廳,蘭亭香,炭火,五角冰舖,咖哩拉麵,咖哩,御菇園,料理,壽司,香子屋,向下走
Skicka en kommentar